دسته بندی : اخبار فرش16/08/11

بافت فرشی با ایده «هر گردشگر یک گره» در شهر زیر زمینی نوش آباد آغاز شد. به گزارش طره، روز پنج شنبه بیستم امردادماه ۹۵ آیین آغاز بافت فرش «هر گردشگر یک گره» با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران، شهردار و اعضای شورای شهر نوش آباد در شهر زیر زمینی اویی برگزار شد.

نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH | بافت فرشی با ایده «هر گردشگر یک گره» در شهر زیر زمینی نوش آباد آغاز شد.


به گزارش طره، روز پنج شنبه بیستم امردادماه ۹۵ آیین آغاز بافت فرش «هر گردشگر یک گره» با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران، شهردار و اعضای شورای شهر نوش آباد در شهر زیر زمینی اویی برگزار شد.
رییس مرکز ملی فرش ایران در این آیین که در محل آب انبار تاریخی نوش آباد و در آستانه ورودی شهر زیرزمینی برگزار شد با تحسین چنین ایده هایی برای برقراری ارتباط هنری و فرهنگی قویتر با گردشگران گفت: فرش دستباف ایرانی پیام رسان صلح و دوستی در جهان است.
حمید کارگر با اشاره به پیشینه تاریخی هنر- صنعت فرش دستباف در ایران افزود: در بسیاری از موزه ها و گنجینه های معروف دنیا فرش هایی از نقاط مختلف ایران از جمله منطقه کاشان وجود دارد که از پیشینه ارزشمند این سرزمین و هنرمندی مردان و زنان ایرانی خبر می دهد.
وی گفت: جهانیان فرش دستباف را همراه و سازگار با محیط زیست و سلامت انسان می دانند که نه تنها فرایند تولید آن آسیبی به محیط زیست نمی رساند بلکه فرش نهایی نیز به علت استفاده از الیاف و رنگزاهای طبیعی با سلامت انسان سازگار است.
صاحب امتیاز و مدیرمسئول طره با اشاره به این که در سال های اخیر هجمه های زیادی علیه کشور در جهت اجرایی شدن پروژه «ایران هراسی» وارد شده است بیان کرد: برای کاستن از تبلیغات منفی علیه ایران که می کوشد چهره ای خشن، بنیادگرا و دور از مهرورزی از ایران ترسیم کند، باید از بسترهایی همچون فرش و گردشگری بهره برد.
وی با تقدیر از دست اندرکاران حرکت فرهنگی «هر گردشگر یک گره» خاطرنشان کرد: فرش ایرانی خود پیام رسانی ارزشمند از هنر، تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران است و ایده کنار هم نشاندن گره هایی از سوی گردشگران با ملیت های گوناگون می تواند در تقویت پیام صلح و دوستی و رسیدن به پیوندی نمادین میان ملل و اقوام ارزشمند باشد.
در قالب طرح «هر گردشگر یک گره» در اقدامی نمادین دار قالی دستباف در ورودی شهر زیر زمینی نوش آباد بر پا شده است که هر گردشگر بازدید کننده یک گره بر آن خواهد بافت.
در این آیین که شهردار و اعضای شورای شهر نوش آباد نیز حضور داشتند از این دار قالی رونمایی شد و رییس مرکز ملی فرش ایران اولین گره این قالی را بافت.
شهر زیرزمینی نوش آباد شهری سه طبقه و کاملا دست ساز و بزرگترین شهر زیرزمینی دستکند جهان و از بزرگترین سازه های بشر قدیم است که در سال ۱۳۸۳ کشف شد.
شهر زیرزمینی «اویی» از جمله مقصدهای هدف گردشگری در شهر نوش آباد از توابع شهرستان آران و بیدگل در استان اصفهان است.

آواها و نواهای قالیبافان نوش آباد گردآوری می شود
در آیینی با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران طرح مطالعاتی ثبت نغمه ها و آواهای زنان قالیباف نوش آباد آغاز شد.
به گزارش طره، حمید کارگر در بازدید از کارگاه های بافت فرش در نوش آباد، ثبت و ضبط نواها و آواهای زنان قالیباف را به عنوان بخشی از فرهنگ تنیده شده در هنر- صنعت فرش دستباف ایران ضروری دانست و این حرکت را که از سوی مدیریت مجموعه شهر زیرزمینی نوش آباد و با تکیه بر علاقه مندی اهالی منطقه آغاز می شود ستود.
در خلال این بازدید که اعضای شورای شهر نوش آباد نیز حضور داشتند، عباس شافعی مدیر پروژه شهر زیرزمینی نوش آباد درباره جزییات تلاش برای گردآوری و ثبت نغمه ها و نواهای زنان قالیباف نوش آباد در فهرست میراث ناملموس کشور توضیح داد.


گزارش تصویری: عکس ها از محمدرضا ارجلو


IMG_2914 IMG_2934 IMG_3002 IMG_3033 IMG_3116 IMG_3217 IMG_3327


نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH | پایان پیام

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code