دسته بندی : اخبار طره19/09/05

سازمان برنامه و بودجه کشور چندی پیش «گزارش عملکرد اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۷» را منتشر کرده است. این گزارش که از سوی «دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» تهیه و تنظیم شده، فهرستی درخور توجه از اقداماتی که برای «صنایع‌دستی» صورت پذیرفته را نشان می‌دهد و شوربختانه کمترین سهمی برای «فرش دست‌باف ایران» در آن لحاظ نشده است.

نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net | غفلت متولی فرش از پروژه حمایتی اقتصاد مقاومتی


سازمان برنامه و بودجه کشور چندی پیش «گزارش عملکرد اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در سال ۱۳۹۷» را منتشر کرده است.
این گزارش که از سوی «دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» تهیه و تنظیم شده، فهرستی درخور توجه از اقداماتی که برای «صنایع‌دستی» صورت پذیرفته را نشان می‌دهد و شوربختانه کمترین سهمی برای «فرش دست‌باف ایران» در آن لحاظ نشده است.
بر پایه اطلاعات دریافتی طره، پروژه «اجرای بسته حمایت از کارگاه‌های تولیدی صنایع‌دستی و فرش» از سوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به سازمان میراث فرهنگی سپرده شده و در چند سال گذشته با همکاری مرکز ملی فرش ایران و معاونت صنایع‌دستی سازمان میراث فرهنگی، پیشبرد این پروژه دنبال می‌شده است؛ اما در سال گذشته با غفلت مرکز ملی فرش ایران، همه اقدامات انجام شده به حوزه صنایع‌دستی منحصر شده است!
نگاهی به گزارش تنظیم و ارائه شده از سوی دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی نشان می‌دهد که علی‌رغم اشاره به «فرش» در «اهداف کلان» و «اهداف کمی» پروژه، در «اقدامات» و «نتایج و دستاوردها»ی پروژه هیج نامی از «فرش» به میان نیامده است.
به بیان دیگر در سایه غفلت و ناآگاهی مرکز ملی فرش ایران در یک سال گذشته، معاونت صنایع‌دستی سازمان میراث فرهنگی توانسته است با هوشمندی برنامه‌های خود را دنبال کند و با ارائه گزارشی قابل‌توجه، در آینده خواهد توانست مطالبه و سهم خواهی بیشتری را پی بگیرد و جایگاه صنایع‌دستی را در «اقتصاد مقاومتی» تثبیت کند.
درحالی‌که «ایجاد مجتمع‌ها و کارگاه‌های بزرگ و متمرکز تولید فرش»، «ساماندهی اتحادیه‌های فرش، تسهیل فرایند و حمایت از توسعه کارگاه‌های فرش با تاکید بر بازاریابی»، «تسهیل فرایند و حمایت از توسعه موسسات تجاری بزرگ صادراتی فرش» از جمله اهداف تعیین شده برای این پروژه در برنامه اقتصاد مقاومتی بوده است، مرکز ملی فرش ایران کمترین توجهی به این پروژه نداشته و در عوض معاونت صنایع‌دستی توانسته است فهرست مطولی از برنامه‌ها همچون «اعطای مجوز تولید صنایع‌دستی»، «صدور مجوز مشاغل خانگی»، «برگزاری دوره‌های آموزشی»، «برگزاری نمایشگاه‌ها»، «راه‌اندازی بازارچه های صنایع‌دستی»، و… را در زمره اقدامات خود در حوزه اقتصاد مقاومتی بگنجاند.
هر چند در شرایطی که مرکز ملی فرش ایران در اخذ تخصیص از بودجه مصوب خود ناتوان است و داشته‌های خود را هم غافلانه از کف می‌دهد، انتظار جلب حمایت از حوزه‌های دیگری همچون اقتصاد مقاومتی، زیاده خواهی به نظر می‌رسد!
با این وصف، گزارش پیوست نمونه آشکار دیگری است در نمایاندن آنچه در یک سال اخیر بر فرش ایران می رود:



نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net |پایان پیام

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code