دسته بندی : اخبار فرش16/11/01

بنیانگذار مکتب فرش و گلیم و گبه کرمانشاهان به اتهام کلاهبرداری بازداشت شد. به گزارش طره، آنگونه که رسانه ها گزارش دادند فردی که به عنوان تولیدکننده و صادرکننده فرش چند سالی است مدعی پایه گذاری مکتبی خاص در تولید و تجارت فرش بوده و با وعده پرداخت سودهای کلان در جذب مردم می کوشید، دستگیر شد.

نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net | بنیانگذار مکتب فرش و گلیم و گبه کرمانشاهان به اتهام کلاهبرداری بازداشت شد.


به گزارش طره، آن‌گونه که رسانه‌ها گزارش دادند فردی که به‌عنوان تولیدکننده و صادرکننده فرش چند سالی است مدعی پایه‌گذاری مکتبی خاص در تولید و تجارت فرش بوده و با وعده پرداخت سودهای کلان در جذب مردم می‌کوشید، دستگیر شد.
برپایه این گزارش صبح روز دوشنبه دهم آبان ماه ۹۵ خبر آمد که معاون اجتماعی انتظامی استان کرمانشاه خبر دستگیری «م.م» را پیش از خروج از کشور رسانه‌ای کرده است و پیامد این خبررسانی تجمع گسترده‌ای در کرمانشاه رخ داد.

ظهور یک مکتب


چند سال قبل بود که این‌سو و آن‌سوی برخی شهرها و نیز در پایتخت، آگهی‌های تبلیغاتی شرکتی رخ می‌نمود که مردم را دعوت به سرمایه‌گذاری در زمینه فرش می‌کرد و سودهای هنگفتی را به سرمایه‌گذاران وعده می‌داد.
این تبلیغات در لوای نام «مکتب فرش و گلیم و گبه کرمانشاهان» رخ می‌نمود و نوعی سرمایه‌گذاری تضمینی را در حوزه فرش و در قیاسی ارزشمندتر از طلا جار می‌زد.
نمایشگاه سالانه فرش تهران در مهرماه چند سال قبل (۱۳۹۱) نیز محل جولان این تبلیغات شد و کم‌کم قالیچه‌های درشت باف و زمخت این مکتب با طرح‌هایی ساده، بدوی و گل‌درشت هویتی خاص را برای مکتب یادشده رقم زدند.
این مکتب همچنان حوزه بروز و ظهور خود را گسترش داد تا جایی که در نمایشگاه اخیر تهران (شهریور ۱۳۹۵) بیشترین نمایش عمومی را از خود به‌جای گذارد.
در این سال‌ها تولیدات زمخت و درشت بافی که چندان میانه‌ای با اصالت‌های فرش دستباف ایران نداشتند نه‌تنها در کرمانشاه که در دیگر استان‌های کشور نیز تحت لوای این مکتب عرضه شدند و مشهور بود که مالزی مقصد صادراتی این فرش‌هاست.
مدیر این مجموعه نیز که خود را «کارآفرین ملی» و «بنیان‌گذار مکتب» می‌خواند، کارهای تبلیغاتی خود را تا بدان جا پیش برد که حتی در سفر چند ماه پیش رئیس‌جمهور به کرمانشاه، با گذاردن دارهای قالی و ایجاد کارناوالی خاص در مسیر استقبال از حسن روحانی، قدرت نفوذ و نمایش تبلیغاتی خود در کرمانشاه را به رخ کشید.

توسعه یک مکتب


شاید اشتغال فراوانی که این مکتب در کرمانشاه و برخی استان‌های دیگر پدید آورد، موجب می‌شد مسئولان محلی چشم بر حواشی این فعالیت و آنچه در قالب شعار «سرمایه‌گذاری تضمینی» و وعده پرداخت سودهای کلان داده می‌شد ببندند اما بانک مرکزی چرا درنگ داشت؟!
در طول این سال‌ها این‌گونه از تولیدات که خواب سرمایه اندکی داشتند و در مدت کوتاهی از دار پایین می‌آمدند و درنتیجه قالیباف را در مدت کوتاه‌تری از دستمزد بهره‌مند می‌ساختند در کشور فراگیر شدند.
آموزش سریع و آسان این‌گونه از بافته‌ها نه‌تنها درآمدی از محل ارائه آموزش نصیب این مکتب می‌کرد بلکه آمار شاغلان به قالیبافی را به‌ویژه در مناطق محروم افزایش می‌داد و شاید از همین رو بود که استان سیستان و بلوچستان از مهم‌ترین مراکز تولید این تولیدات پس از زادگاهش –کرمانشاه- بود.
تشویق و تحسین مسئولان محلی، کم‌توجهی دستگاه متولی فرش، همراهی اتحادیه‌ها و تشکل‌های فرش –تا آنجا که آگهی‌های این مکتب با اشاره به سودهای تضمینی در نشریه اتحادیه فروشندگان فرش تهران و نیز نشریه اتحادیه صادرکنندگان فرش ایران درج می‌شد- و مهم‌تر از همه غفلت و کوتاهی چندساله بانک مرکزی و نهادهای نظارتی موجب شد تا این مکتب روزبه‌روز پروارتر و فربه‌تر شود و گسترشی شگفت را تجربه کند.

افول یک مکتب


درست یک سال پیش از اعلام خبر دستگیری «م.م» یعنی آبان ماه ۹۴ بود که سرانجام اداره نظارت استانی بانک مرکزی در پی پرسش‌ها و ابهامات مطرح‌شده، در نامه‌ای خطاب به رئیس مرکز ملی فرش ایران فعالیت‌های مکتب یادشده را فاقد مجوز و صلاحیت اعلام کرد.
چند روز پس‌ازآن بود که مرکز یادشده در نامه‌ای به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه به‌عنوان مبدأ صدور مجوزهای فعالیت مکتب گلیم و گبه کرمانشاه ضمن اعلام نظر بانک مرکزی، خواستار آن شد که مدیر مکتب مزبور از جذب سپرده جدید خودداری و نسبت به بازپرداخت سپرده‌های اشخاص اقدام کند.
اقدامی که هیچ‌گاه جامه عمل نپوشید و بانک مرکزی نیز گویی هشدار خود را از یاد برد تا یک سال بگذرد و شهروندان بیشتری در این ورطه گرفتار شوند و حالا پس از یک سال از آن هشدار خود در قالب شاکی ظاهر شود.
آن‌گونه که در خبرها آمده است شاکی این فرد بانک مرکزی است و طبق اعلام این بانک، پرداخت سود ثابت به سرمایه مردم توسط شرکت‌ها «غیرقانونی» و «ممنوع» است.
پیامد خبر بازداشت این متهم، تجمع مردم در کرمانشاه بود و فرماندار شهر با این توضیحات به میان مردم آمد که: «حرکتی که مسئولان در خصوص بازداشت این فرد انجام دادند به خاطر شما بوده و بر اساس تجربیاتی که از نمونه‌هایی همچون «پدیده» داشتیم، تصمیم به بازداشت این فرد گرفته شد. دستگاه قضایی در راستای حمایت از حقوق مردم حکم بازداشت این فرد را صادر کرده است».

فرماندار کرمانشاه ادامه داد: «با مدیر این شرکت جلسه گذاشتیم و از او خواستیم بازپرداخت پول‌های مردم را ضمانت کند که قول داد ظرف سه روز تضامین محکمی برای این کار بیاورد و چنانچه مطمئن شویم ضمانت‌های قابل قبولی دارد و می‌تواند از عهده کار برآید، امکان ادامه کارش فراهم خواهد شد»!


photo_2016-11-01_03-14-46

بافت فرش در کارگاه “م.م” در کرمانشاه

photo_2016-11-01_03-14-58

نمونه اى از تبلیغات مکتب فرش و گبه کرمانشاه در نمایشگاه تهران

photo_2016-11-01_03-15-07

تجمع سپرده گذاران در کرمانشاه

photo_2016-11-01_03-15-12

تجمع سپرده گذاران در کرمانشاه

photo_2016-11-01_03-15-17

آگهى هاى مکتب فرش و گبه کرمانشاهان در نشریه اتحادیه فرش فروشان تهران

نامه مرکز ملى فرش ایران و ابلاغ نظر بانک مرکزى

نامه مرکز ملى فرش ایران و ابلاغ نظر بانک مرکزى


نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net | پایان پیام

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code