دسته بندی : مقالات علمی17/06/21

تجارت فرش در خاندان لیچی. هنری لیچی در اوایل سال ۱۹۲۰ میلادی در پاریس تجارت فرش دست‌باف ایرانی را آغاز کرد. جامعه پاریس در آن زمان به شدت مجذوب فرش شرقی بود. هنری مشاور و تأمین‌کننده فرش‌های کمیاب برای خانواده‌های مشهور پاریسی بود. همچنین او در نمایشگاه‌های میلان، گنت، لندن، سان‌فرانسیسکو، بروکسل و ژوهانسبورگ فرش‌های شرقی را به نمایش گذاشت.

نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net | تجارت فرش در خاندان لیچی


فرش‌های دست‌باف ایرانی رمز و راز عجیبی دارند. راز و رمزی که گویا سبب شیفتگی همه‌ فرهنگ‌ها از شرق تا غرب در طی قرن‌ها شده است. فرش‌های دست‌باف ایرانی در کشورهای غربی دوستداران زیادی مانند مجموعه‌داران، طراحان داخلی و تاجران دارد.
خانواده لیچی نیز از دوستداران فرش دست‌باف ایرانی هستند. خانواده‌ای که در اصل اسپانیایی هستند و در زمان تفتیش عقاید در قرن شانزدهم مجبور به ترک اسپانیا شدند. آنان بعد از گذر از یونان در قسطنطنیه ساکن شدند. خانواده لیچی به کار صادرات منسوجات و آثار هنری مشغول بودند. اما با درخواست روزافزون کشورهای غربی برای فرش شرقی آنان صادرات فرش شرقی را نیز آغاز کردند. آنان فرش ایرانی و ترکی را از قسطنطنیه صادر می‌کردند. قسطنطنیه در آن روزها دروازه ورود فرش شرقی به غرب بود.
در اواخر قرن ۱۹ میلادی «لیچی» تبدیل به نامی مهم در میان تاجران فرش شرقی شد. با توجه به پژوهش‌های طره هنری لیچی در اوایل سال ۱۹۲۰ میلادی در پاریس تجارت فرش دست‌باف ایرانی را آغاز کرد. جامعه پاریس در آن زمان به شدت مجذوب فرش شرقی بود. هنری مشاور و تأمین‌کننده فرش‌های کمیاب برای خانواده‌های مشهور پاریسی بود. همچنین او در نمایشگاه‌های میلان، گنت، لندن، سان‌فرانسیسکو، بروکسل و ژوهانسبورگ فرش‌های شرقی را به نمایش گذاشت. بعد از نمایشگاه ژوهانسبورگ در سال ۱۹۳۶ میلادی او تصمیم به بازگشت به ژوهانسبورگ را گرفت. دفترهای تاسیس شده در لندن و پاریس را دوست هنری اداره می‌کرد تا اروپا از نابسامانی‌های جنگ دوم جهانی رهایی یابد.
هنری لیچی در دوران پهلوی دوم به ایران سفر کرد. به گزارش طره او در سال ۱۹۵۰م/ ۱۳۲۸ش تعدادی فرش از جمله یک قالیچه نائین را به قیمت ۲۵۰۰۰ ریال از تهران خرید. بعد از او پسرانش موریس و ویکتور تجارت فرش دست‌باف را ادامه دادند. این روزها نیز فرش ایرانی در شرکت «لیچی» در ژوهانسبورگ مشتریان خاص خودش را دارد.



نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net | پایان پیام

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code