دسته بندی : اخبار فرش18/12/04

موزه اسلامی برلین مجموعه منسوجات و بافته‌های فرش دست‌باف خود را با تغییراتی تازه به نمایش گذاشته است. در این نمایشگاه بخشی از قدیمی ترین قطعات به جا مانده از فرش‌های بافته شده توسط گذشتگان وجود دارد. این مجموعه نفیس از کلکسیون موسس این موزه ویلهلم فون بوده (Wilhelm von Bode) به دست آمده است.

نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net | به گزارش طره به نقل از  شفقنا موزه اسلامی برلین مجموعه منسوجات و بافته‌های فرش دست‌باف خود را با تغییراتی تازه به نمایش گذاشته است. فرش یکی از هنرهای اسلامی و جزء جدایی ناپذیر این بعد هنر در تاریخ و فرهنگ اروپاست. این هنر گواهیست بر تبادل فرهنگی مداوم میان اروپا و خاورمیانه به طوریکه وجود فرش هایی از ایران، ترکیه کنونی، قفقاز و برخی از دیگر کشورهای خاورمیانه نقطه کانونی نمایشگاه دائمی موزه هنرهای اسلامی برلین را شکل می دهند.
به گزارش رایزنی فرهنگی ایران در برلین، در این نمایشگاه بخشی از قدیمی ترین قطعات به جا مانده از فرش های بافته شده توسط گذشتگان وجود دارد. این مجموعه نفیس از کلکسیون موسس این موزه ویلهلم فون بوده (Wilhelm von Bode) به دست آمده است. علاقه فراوان وی به هنر اسلامی به عنوان یک هنر مستقل و هم تراز با فرم هنر اروپایی، سرمنشاء جمع آوری این آثار شده که همچنان در نوع خود از جمله مجموعه های نادر باقی مانده است. یکی از آثار زیبای موجود در این نمایشگاه قطعه‌ای از یک فرش ایرانی با طرح حیوانات متعلق به قرن شانزدهم می باشد که اولین اثر هنری وارد شده به این مجموعه در سال ۱۹۰۴ میلادی محسوب می شود.
برای اولین بار در این نمایشگاه از فرش‌هایی که در بمباران‌های سال ۱۹۴۵ دچار سوختگی شده‌اند نیز رونمایی شده است. البته که یکی از فرش‌های مهم ایرانی موجود در این مجموعه در سال جاری به علت صدمات جدی به طور کامل از بین رفته است اما با این حال مسئولین اعلام کرده‌اند اقدامات حفاظتی از این آثار جمع آوری شده پس از آسیب‌های جنگ جهانی دوم کاملاً با استانداردهای علمی و تخصصی مطابقت دارند. این مجموعه فرش‌های ارزشمند از تاریخ ۲۷.۱۰.۲۰۱۸ در بخش نمایشگاه هنرهای اسلامی موزه پرگامون برای بازدید عموم به نمایش در آمده‌اند. به پیوست تصاویر قطعات سوخته فرش با طرح حیوانات نیمه اول قرن ۱۶، با جنس پشم که ابتدا در سال ۱۹۰۴ م به نمایشگاه موزه کایزر فریدریش (موزه Bode امروزی)، در قسمت وسط تصویر سیاه سفید مشهود است تقدیم می شود.



پیشتر طره مطلب دیگرى را نیز در این باره منتشر کرده بود که مى توانید در این لینک بخوانید


نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net |پایان پیام

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code