دسته بندی : اخبار فرش19/12/08

در ششمین همایش گره طلایی زنده‌یاد رشتی زاده از ۷ تن از برترین‌های فرش دست‌باف تقدیر شد: سریه انجمن (بافنده برگزیده)، محمدحسین سیف (برگزیده مشاغل وابسته)، ابراهیم میرزائی (طراح و نقاش برگزیده)، سهیل بیگدلی (پدیدآورنده برگزیده)، بابک زبرجدی (صادرکننده برگزیده)، محمدمهدی صفدرزاده حقیقی (برگزیده ویژه) و آرش حیدریان (برگزیده خلاقیت).

نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net | تبلیغات می تواند یاری‌گر صادرات باشد


رئیس انجمن علمی فرش ایران در ششمین همایش گره طلایی استاد علی رشتی‌زاده در تالار مرکزی شهر قم با اشاره به روند کاهشی صادرات فرش دست‌باف ایران، تبلیغات را یکی از راهکارهای حفظ و گسترش بازار دانست.
به گزارش طره، حمید کارگر وضعیت کنونی صادرات فرش کشور را هشدارآمیز خواند و گفت: فرش دست‌باف در مقاطع مختلف افت‌وخیزهایی را داشته و هرازگاهی یک عامل بیرونی مانند تحریم فشارهایی منجر به کاهش صادرات را وارد کرده است؛ اما در مقطع کنونی این روند کاهشی بسیار شتابناک شده است.
وی افزود: درحالی‌که در پایان سال ۹۶ میزان صادرات فرش از کشور ۴۲۶ میلیون دلار بود این رقم در پایان سال گذشته به ۲۳۸ میلیون دلار رسید و متاسفانه در سال جاری کاهش بیشتری را تجربه می‌کند که این میزان افت صادرات در چند دهه اخیر سابقه نداشته است.
کارگر با اذعان به اینکه باید برای هماوردی با رقیبان و همچنین حفظ و توسعه بازار موجود تدبیر کنیم ادامه داد: شاید درباره یک عامل بیرونی مانند تحریم نتوانیم کاری کنیم -هرچند در سطح سیاسی و در بستر دیپلماسی راهکارهایی دارد-، ولی در زمینه خودتحریمی‌ها و انواع فشارهایی که در داخل بر خودمان تحمیل می‌کنیم مانند افزایش نادرست تعرفه ابریشم وارداتی، امکان اتخاذ تدابیر لازم برای گذر از این مشکل‌ها وجود دارد.
رئیس انجمن علمی فرش ایران افزود: جدا از این موارد، می‌توان از ابزارها و راهکارهایی برای بهبود شرایط، حفظ بازارهای فعلی و نفوذ به بازارهای جدید بهره برد که یکی از موثرترین آن‌ها «تبلیغات» است.
صاحب امتیاز و مدیرمسئول طره در ادامه به تشریح ویژگی های قابل تأکید فرش دست‌باف ایران در فرایند تبلیغات پرداخت و از جمله به پشتوانه‌های فرهنگی، هنری، تاریخی و ملی، وجود نگاه مثبت در بازارهای جهانی نسبت به دست‌بافته‌های ایرانی، تنوع تولیدات از نظر طرح و نقش، رنگ، اندازه، قیمت و جنس الیاف، گستردگی و پراکندگی تولید فرش دست‌باف، سازگار بودن مواد اولیه مصرفی در فرش دست‌باف با محیط¬زیست و سلامت انسان، وجود نیروی کار ماهر در هنر- صنعت فرش دست‌باف در ایران، وجود شبکه توزیع و فروش در بسیاری از کشورها و قابلیت نوآوری گسترده در طرح و رنگ اشاره کرد.
رئیس پیشین مرکز ملی فرش ایران در بخش دیگری از سخنانش با مرور برخی تجربه‌های ناکام تبلیغاتی در دوره‌های پیشین، با بهره‌گیری از روانشناسی و نظریه‌های مرتبط با مقوله یادگیری، چهار شیوه «شرطی‌سازی»، «نفی و اثبات»، «طرح ناگهانی» و «استدلالی» را در امر تبلیغات بررسی کرد و چگونگی بهره‌گیری از این شیوه‌ها در تبلیغ فرش ایرانی را تشریح کرد.
در این همایش رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش دست‌باف قم فرش ایرانی را زینت‌بخش موزه‌های معتبر و مهم جهان دانست و اظهار داشت: فرش نمادی از فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی است و در برخی خانواده‌ها نیز یک فرش خوش آب و رنگ نمادی از منزلت اجتماعی خانواده به شمار می‌آید.
ابوالفضل رجبیان بیان داشت: نسل‌های گذشته این هنر صنعت ملی را به ما سپردند و باید از آن صیانت کنیم.
وی همچنین فرش ماشینی را یکی از معضل‌های پیش روی فرش دست‌باف قم دانست و افزود: تولیدکنندگان فرش ماشینی، طرح موردنظر خود را از فرش دستباف قم کپی‌برداری و شبیه‌سازی می‌کنند و نوعی غش در معامله را برای مشتریان فرش ایرانی به وجود می آورند.
رئیس انجمن هنرمندان طراح و نقاش فرش دست‌باف قم نیز در این آیین با اشاره به اینکه سارقان طرح و نقش فرش با عزم جدی به سمت فرش دست‌باف قم هجوم آوردند، گفت: تمام طرح‌های فرش دست‌باف قم بدون هیچ ملاحظه‌ای و به بهای اندکی به تولیدکنندگان فرش‌های ماشینی به فروش می‌رسد.
علی‌اصغر خوش‌گفتار بابیان اینکه برای جلوگیری از این اقدام و حفظ مالکیت فرش قم هیچ راهی جز ثبت آن نیست، گفت: کسانی که برای فرش قم‌ سرمایه‌گذاری میلیاردی انجام دادند، باید مبلغ ناچیزی را نیز برای ثبت طرح آن هزینه کنند.
در ششمین همایش گره طلایی زنده‌یاد رشتی زاده از ۷ تن از برترین‌های فرش دست‌باف تقدیر شد:
سریه انجمن (بافنده برگزیده)، محمدحسین سیف (برگزیده مشاغل وابسته)، ابراهیم میرزائی (طراح و نقاش برگزیده)، سهیل بیگدلی (پدیدآورنده برگزیده)، بابک زبرجدی (صادرکننده برگزیده)، محمدمهدی صفدرزاده حقیقی (برگزیده ویژه) و آرش حیدریان (برگزیده خلاقیت).
تقدیر از برگزیدگان چهارمین مسابقه طراحی استاد رشتی‌زاده، معرفی و نمایش چگونگی تولید فرش ایرانی به نمایش درآمده در موزه‌ای در چین و یک دقیقه سکوت به احترام هنرمندان نامدار فرش ایرانی به پیشنهاد تورج ژوله از دیگر بخش‌های ششمین همایش گره طلایی زنده‌یاد رشتی زاده بود که روز شنبه ۱۶ آذرماه ۹۸ در زادروز این پیشکسوت پرآوازه فرش ایران برگزار شد.


نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net |پایان پیام

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code