دسته بندی : اخبار فرش18/05/13

برای مثال صنعت فرش را در نظر بگیرید. صنعتی که صادرات بزرگی دارد. این صنعت هنوز از بزرگ‌ترین صنایع ما است؛ اما دانشگاه‌های ما به این صنعت که از زیست‌بوم ما است چه کمکی کرده‌اند؟! رنگ یا نقش آن را بهبود دادند؟ نه! اما این صنعت با اتکا به زیست‌بومش زنده است و به کارش ادامه می‌دهد.

نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net |دانشگاه‌هاى ما به فرشى که از زیست‌بوم ماست چه کمکى کرده‌اند؟!


معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گفت: صنعت فرش در کشور هنوز از بزرگ‌ترین صنایع و از زیست‌بوم ما است که میزان کمک دانشگاه‌های ما به این صنعت مورد سؤال و انتقاد است.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری در آیین گشایش پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، با اشاره به اهمیت صنایع خلاق و فرهنگی به عنوان مزیت بومی و زمینه‌ساز توسعه کشور گفت: صنایع فرهنگی ماحصل تاریخ بیش از پنج‌هزارساله کشور ما است و اقوام گوناگون با تولید انواع گوناگون محصولات فرهنگی، عشق و نوع‌دوستی خود را نشان داده‌اند؛ اما در سال‌های اخیر بخش قابل‌توجهی از این میراث ارزشمند را به واسطه تکیه به اقتصاد نفتی و منبع محور از بین برده‌ایم.
ستاری، با اشاره به ضرورت ایجاد زیست‌بوم صنایع فرهنگی و خلاق با حمایت زیرساختی و اصلاح نگرش‌ها به سوی اقتصاد دانش‌بنیان گفت: در این سال‌ها بیش از هر زمان دیگری در حوزه آموزش هزینه شده است و با بیش از چهار میلیون و هشتصد هزار دانشجو، وضعیت مناسبی داریم؛ اما در پرورش و شکوفایی دانشمندان برجسته‌ای مانند ابن هیثم، فارابی، سعدی و حافظ و نمونه‌های موفق این‌چنینی موفق نبودیم، چرا که زیست‌بوم مساعد برای بروز چنین افرادی وجود ندارد.
وی در این زمینه گفت: هم‌اکنون حدود چهار و نیم میلیون دانشجو در کشور مشغول به تحصیل هستند که بسیاری از آنان با پول دولتی درس می‌خوانند؛ اما چرا هم‌اکنون ابن‌سینا، خوارزمی و ابن هیثم نداریم؟ مگر در آن زمان‌ها این‌گونه خرج برای تحصیل و آموزش می‌کردیم و چرا این دانشمندان و بزرگان محدود به دوره‌های خاصی هستند؟ به دلیل آن‌که زیست‌بوم را به هم زده‌ایم و این زیست‌بوم با پول دولتی شکل نمی‌گیرد و نگاه غلط به پیشرفت داشته‌ایم. در واقع با آمدن صنعت به کشور به ظرفیت‌های داخلی توجه نکردیم و صنایع‌دستی‌مان را از بین برده‌ایم به گونه‌ای که در برخی از صنایع نمی‌توان استادان آن را نیز پیدا کرد.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری، به نقش کلیدی دانشگاه‌ها در توسعه صنایع خلاق و فرهنگی با پرورش نیروی انسانی خلاق و کارآفرین اشاره کرد و گفت: صنعت و دانشگاه وارداتی که بر پایه درآمد نفتی شکل گرفتند کمک یا خدمتی به صنایع فرهنگی ما ارائه ندادند و حتی در مقاطعی راهبردها آسیب‌های جدی به این زیست‌بوم وارد ساختند، فناوری‌ها و صنعت ما تقریباً هیچ کمکی به این صنعت نکرد؛ اما فرش به عنوان صنعتی خلاق و فرهنگی که از دل بوم کشور ایجاد شده است همچنان به راه خود ادامه می‌دهد و باید با ایجاد یک بستر مساعد، راه این صنایع هموار شود.
ستاری با اشاره مؤکد به فرش به عنوان نمونه‌ای از صنایع کهن ایران گفت: زیست‌بوم با پول دولت ساخته نمی‌شود. اگر با پول دولتی می‌توانست کاری کند که سیلیکون ولی در دوبی یا عربستان بود! برای مثال صنعت فرش را در نظر بگیرید. صنعتی که صادرات بزرگی دارد. این صنعت هنوز از بزرگ‌ترین صنایع ما است؛ اما دانشگاه‌های ما به این صنعت که از زیست‌بوم ما است چه کمکی کرده‌اند؟! رنگ یا نقش آن را بهبود دادند؟ نه! اما این صنعت با اتکا به زیست‌بومش زنده است و به کارش ادامه می‌دهد.


نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net |پایان پیام

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code