18/05/17

به پاسداری از مالکیت معنوی فرش ایران کمک می‌کنیم

مدیر کل سازمان جهانی مالکیت معنوی در بازدید از دست‌بافته‌های ایرانی از آمادگی برای حمایت از نام و نشان فرش ایرانی در مجامع بین‌المللی خبر داد. به گزارش طره به نقل از مرکز ملی فرش ایران، فرانسیس گری با ابراز خرسندی از شناخت دقیق‌تر فرش ایرانی و تنوع و ویژگی‌های آن گفت: آماده‌ایم تا از همه ظرفیت‌های وایپو و معاهدات بین‌المللی برای پاسداشت دست‌بافته‌های ایرانی استفاده کنیم.
18/03/01
المپیاد فرش

دوازدهمین المپیاد فرش دست‌باف برگزار شد

رییس مرکز ملى فرش ایران در آیین پایانی دوازدهمین دوره المپیاد فرش دست‌باف کشور ضمن گرامیداشت خدمات زنده یاد عباس سیاحى گفت: از عادات نکوهیده دانشگاهى در رشته فرش فاصله بگیریم. پس از دو روز رقابت دانش آموزان و دانشجویان دفتر دوازدهمین دوره المپیاد فرش دست‌باف با معرفى برگزیدگان در چهار گرایش رقابتی بسته شد.
18/02/17

موزه فرش ایران چهل ساله شد

آیین نکوداشت چهلمین سالگرد تاسیس موزه فرش ایران برگزار شد. موزه فرش ایران ۲۵ بهمن ماه میزبان آیین نکوداشت چهل سالگی خود بود و به همین بهانه ۴۰ فرش ارزشمند صفوی نیز در این موزه به نمایش درآمد. به گزارش طره، این آیین حضور چهره های مختلف دولتی را در کنار هنرمندان و فعالان فرش به خود دید و با استقبال شایسته مخاطبان رو به رو شد.
17/12/18

نامه‌ای که هرگز نرسید!

بیتا قزل‌ایاغ زاده فلورانس (۱۳۴۵/۱۹۶۶) و ساکن لندن است؛ اما تهران شهر بازی‌های کودکانه‌اش بوده است. چهار ساله بود که به تهران آمد و در آنجا رشد کرد. سپس برای آموختن معماری به پاریس رفت و پس از بازگشت به ایران به عنوان آرشیتکت و مدیر هنری چند فیلم‌سینمایی به فعالیت پرداخت و چندی است که حرفه‌ و هنرش را با فرش ایرانی آمیخته است. همچنین ۱۰ سالی است که مشغول پژوهش درباره نمادهای لرستان است. در آثار او نمادهای لرستان و به ویژه بروجرد تجلی یافته است.
17/09/25

بانوى رنگ و نقش درگذشت

ویکتوریا جهانشاهى افشار، پژوهشگر و نقاش نامدار و مولف کتاب «فرایند و روش‌هاى رنگرزى الیاف با مواد طبیعى» راهى دیار ابدى شد.
17/09/24

فرشینه؛ راوی کاخ‌های سلطنتی فرانسه

یک خانواده رنگرز کارگاه خود را در اواخر قرن پانزدهم میلادی در پاریس تاسیس کردند. در قرن شانزدهم میلادی بافت فرشینه در این کارگاه آغاز شد. در سال ۱۶۶۲ میلادی کالبرت این کارگاه را به نام لویی چهاردهم خریداری کرد تا فرشینه‌ها را برای کاخ‌های سلطنتی فرانسوی تولید کند. فرشینه‌ها و پارچه‌های مبلمان ظریف در این کارگاه تولید می‌شد.
17/09/19

طراحی فرش به سبک موریس

برای آینده، ما مردم غرب باید فرش‌های دست‌باف خود را ببافیم و این تولیدات باید با فرش‌های شرق برابری کند ولی نباید غیر از استفاده از مواد خوب و ماندگار، تولیدی از طرح‌های آن‌ها باشد. به عبارتی این طرح‌ها باید به وسیله ایده‌های مدرن غربی تولید شوند که اصول بنیادین آن در هنر معماری نهفته است.
17/09/16

وضعیت

به گزارش طره هفتمین دو سالانه مجسمه‌سازی ایران با تم «وضعیت» این روز‌ها در موزه هنرهای معاصر برپاست. این نمایشگاه از ۱۴ شهریور تا ۲۲ مهر ماه پذیرای علاقه‌مندان به آثار هنری است. مجسمه‌هایی از فلز، چوب، سفال، فرش و... از جمله آثار هنرمندانی است که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته‌اند. در هفتمین دو سالانه مجسمه‌سازی تهران ۷۸ اثر در بخش مسابقه و ۱۸ اثر در بخش مدعوین به نمایش درآمده است.
17/08/28

برگزیدگان هفتمین جشنواره فرش برتر معرفی شدند

آیین پایانی هفتمین جشنواره فرش برتر، با معرفی و تقدیر از برگزیدگان این رویداد در حاشیه بیست‌وششمین نمایشگاه فرش دست‌باف برگزار شد.به گزارش طره به نقل از مرکز ملی فرش ایران، این رویداد که به صورت ملی در عرصه فرش دست‌باف کشور تجلی می‌کند هر ساله اهمیت بیشتری می‌یابد و اقبال هنرمندان به شرکت در جشنواره تاییدی بر جایگاه شایسته این واقعه هنری است.
17/08/19

پتاگ

در اواخر دوران قاجار هم‌زمان با دوران احمدشاه در ۱۴ سپتامبر سال ۱۹۱۱ میلادی هاینریش ژاکوبی «شرکت فرش ایران » با نام «پتاگ» را در برلین تاسیس کرد. شعباتی از این شرکت در تبریز فعالیت می‌کرد. طبق پژوهش‌های طره در تبریز قالی‌هایی با طرح‌ها و رنگ‌های سنتی قرون ۱۶ و ۱۷ میلادی بافته می‌شد.
17/08/11

فرشینه؛ راوی داستان‌های کودکان مصری

ویسا واصف در هنرستان هارانیه به کودکان رنگ کردن الیاف با گیاهان در رنگ‌‌های مختلف و تکنیک‌های بافت فرشینه را آموزش می‌‌داد. کودکان آموزششان را با دارهای قالی کوچک و ۲ یا ۳ رنگ آغاز کردند. وایس صاف پیشنهاد داد که کودکان داستان‌هایشان را با الیاف بگویند.
17/08/03

پذیرایی از سران ملل با چشم‌نوازی فرش‌های دست‌باف ایرانی

به مناسبت ورود هیات‌های خارجی برای حضور در آیین تحلیف ریاست جمهوری، پاویون جمهوری اسلامی ایران در فرودگاه بین المللی مهرآباد به فرش‌های دست‌باف ایرانی آذین یافت. به گزارش طره به نقل از مرکز ملی فرش ایران، با هماهنگی دفتر ریاست جمهوری و با توجه به آنکه مقرر شد ورود و خروج سران کشورهای مختلف از پاویون VVIP ریاست جمهوری صورت پذیرد
17/08/01

طراحی فرش به سبک آدام

قالیچه‌هایی با طرح برادران آدام در مورفیلد (کارخانه فرش‌بافی توماس مور) و اکسمینستر (کارخانه فرش‌بافی توماس ویتی) و همراسیت (شرکت فرش‌بافی ویلیام موریس) در انگلستان تولید می‌شده است. اغلب طرح این قالی‌ها مشابه طرح برجسته‌کاری روی سقف اتاق‌هایی بودند که قرار بود قالی‌ها در آن‌ها قرار داده شوند.
17/07/17
نگاهی به فرش‌های نمایشگاه آثار پرویز تناولی در موزه هنرهای معاصر

پرویز تناولی و شیرهای ایران

این نمایشگاه حاصل ۴۰ سال تلاش و دغدغه من است. البته این آثار به‌صورت مداوم شکل نگرفته است. اولین شیرهای من که در این نمایشگاه وجود دارد، به ۴۰ سال قبل مربوط است که با قالیچه‌های عشایری شروع می‌شود که با عشق به عشایر و مجموعه‌های کوه و کویر دشت‌های ایران ادامه پیدا می‌کند و در دوره‌ای کار من شکلش تغییر می‌کند و این انتقال، انتقال همه‌جانبه است
17/04/13

فرش دستباف؛ فرصتی برای تولید و اشتغال پایدار

وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از مرکز ملی فرش ایران خواستار پویایی بیشتر این مرکز در بهبود و تعالی هنر- صنعت فرش دستباف شد. به گزارش طره، محمدرضا نعمت زاده در جمع مدیران و کارکنان مرکز ملی فرش ایران گفت: خوشبختانه وضعیت هنر- صنعت فرش پس از برجام رو به بهبود است
17/02/08

چله؛ نمایشگاهی از فرش‌های نفیس قم

نمایشگاه «چله» با مشارکت گروهی از تولیدکنندگان فرش قم با عنوان «تیمچه» برگزار شد. به گزارش طره، در این نمایشگاه که در گالری آریانا در الهیه (فرشته) تهران برپا شد، حدود ۴۰ قطعه فرش نفیس دست‌باف از تولیدات گروه تیمچه در فضایی هنرمندانه به نمایش درآمد.