در اواخر دوران قاجار همزمان با دوران احمدشاه در ۱۴ سپتامبر سال ۱۹۱۱ میلادی هاینریش ژاکوبی «شرکت فرش ایران » با نام «پتاگ» را در برلین تاسیس کرد. شعباتی از این شرکت در تبریز فعالیت میکرد. طبق پژوهشهای طره در تبریز قالیهایی با طرحها و رنگهای سنتی قرون ۱۶ و ۱۷ میلادی بافته میشد.
برچسب ها
احمدشاه - پتاگ - تبریز - شرکت فرش ایران - فرش - فرش دستباف - قاجار - ویژه | TORREH.net |نگاهی بر شرکت فرش ایران در تبریز
محبوبیت فرشهای ایرانی در کشورهای غربی با نخستین سفر ناصرالدینشاه در سال ۱۸۵۱ میلادی آغاز شد. سپس با به وجود آمدن شرکتهای چندملیتی در ایران فرشهای ایرانی به کشورهای غربی صادر شد. در اواخر دوران قاجار همزمان با دوران احمدشاه در ۱۴ سپتامبر سال ۱۹۱۱ میلادی هاینریش ژاکوبی «پتاگ۱» را در برلین تاسیس کرد. پتاگ مخفف Persische Teppich Gesellschaft به معنی «شرکت فرش ایران» است.
شعباتی از این شرکت در تبریز فعالیت میکرد. طبق پژوهشهای طره در تبریز قالیهایی با طرحها و رنگهای سنتی قرون ۱۶ و ۱۷ میلادی بافته میشد. به علت کیفیت بالایی که این فرشها داشت، بازار خوبی در اروپا و آمریکا یافت و به تدریج نام تجاری پتاگ با فرش تبریز گره خورد. تا از سال ۱۹۱۸ میلادی پتاگ تنها واردکننده مستقیم فرش ایرانی به آلمان بود.
۱- PETAG
| TORREH.net | پایان پیام
5 دیدگاه
با احترام
واژه « پتاگ » در حوزه میدانی فرش تبریز ، هیچ صبغه و سابقه ای ندارد ، نه چنین اصطلاحی مصطلح است و نه چنین نامی آشناست ، و نه اینکه شعبه ای خارجی به این نام در تبریز فعال بوده است . یا حداقل اینکه ما ندیده و نشنیده ایم .
سزاست اگر مستندات و منابع مکتوب و شفاهی بر این مدعا در دسترس است ، باز نشر شود تا موجب غنای دانش پیشینه فرش تبریز و به تبع آن ایران باشد .
سلام. شما میتوانید به کتاب فرهنگ فرش دستباف نوشته پیتر استون، ترجمه و تألیف دکتر سیدجلال الدین بصام، انتشارات بنیاد دانشنامه نگاری ایران، سال ۱۳۹۴، ص ۲۲۵ مراجعه کنید.
سلام وقتون بخیر.
من به این مطلبتون نیاز دارم برای تکمیل پیان نامه ام. میخواستم بدونم این مطالبی که نوشتین رو از همین کتابی که رفرنس دادین توی پاسخهاتون برداشتین؟
چون من در حال حاضر به این کتاب دسترسی ندارم.
ممنون میشم راهنمائیم کنین.
سلام خسته نباشین
من برای پیایان نامه ام نیاز به این مطلبتون دارم اگر بخوام استفاده کنم رفرنس دقیقش همین کتابیه که معرفی کردین؟
چون من در حال حاضر به این کتاب دسترسی ندارم
سلام. شما میتوانید به کتاب فرهنگ فرش دستباف نوشته پیتر استون، ترجمه و تألیف دکتر سیدجلال الدین بصام، انتشارات بنیاد دانشنامه نگاری ایران، سال ۱۳۹۴، ص ۲۲۵ مراجعه کنید.
همچنین برای تصاویر و اطلاعات بیشتر در اینترنت جستوجو کنید.