دسته بندی : اخبار فرش19/12/02

دکتر میرزاامینی با ارائه گزارشی از روند نزولی صادرات فرش دست‌باف در دهه اخیر گفت: در شرایطی که بازار فرش دست‌باف طی سال‌های اخیر کوچک‌تر شده؛ اما آموزش عالی فرش از نظر کمی در این دو دهه رشد داشته است. باید بسنجیم آیا این رشد کمی همراه باکیفیت بوده و تاثیری بر بازار دارد یا داشته و یا بدون توجه به تحولات جامعه فرش مسیر خود را ادامه می‌دهد؟!

نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net |تحصیلات تکمیلى فرش دست‌باف در نشست تخصصى نقد و بررسی شد


به گزارش طره، عصر دوشنبه ۴ آذرماه ۱۳۹۸ در ادامه سلسله نشست‌های تخصصی انجمن علمی فرش به میزبانى موزه فرش ایران نشست نقد و بررسی تحصیلات تکمیلی فرش دست‌باف با سخنرانی دکتر سید محمدمهدی میرزاامینی دانش‌آموخته و مدرس رشته فرش برگزار شد.
بر پایه این گزارش، دکتر میرزاامینی با ارائه گزارشی از روند نزولی صادرات فرش دست‌باف در دهه اخیر گفت: در شرایطی که بازار فرش دست‌باف طی سال‌های اخیر کوچک‌تر شده؛ اما آموزش عالی فرش از نظر کمی در این دو دهه رشد داشته است. باید بسنجیم آیا این رشد کمی همراه باکیفیت بوده و تاثیری بر بازار دارد یا داشته و یا بدون توجه به تحولات جامعه فرش مسیر خود را ادامه می‌دهد؟!
وی با اشاره به وضعیت فعلی تحصیلات تکمیلی فرش گفت: تصمیم‌گیران باید در ادامه توسعه آموزش عالی فرش با احتیاط بیشتری اقدام کنند چرا که در حال حاضر شاخص‌های ارزیابی مقطع کارشناسی‌ارشد فرش پایین‌تر از حد متوسط است.
عضو انجمن علمی فرش ایران در ادامه این نشست با تحلیل برنامه‌های درسی کارشناسی ارشد فرش گفت: نتایج ارزشیابی این مقطع در چهار بعد زمینه، درونداد، فرایند و برونداد نشان می‌دهد وضعیت این مقطع با کارآمدی مورد انتظار از تحصیلات تکمیلی و اهداف تعیین‌شده در این رشته و مقطع فاصله زیادی دارد. میرزاامینی با ارائه گزارش‌های آماری و جداول و نمودارهایی ادامه داد: در بین نظرات سه گروه مخاطب در نظرسنجی‌های میدانی، تفاوت معناداری وجود دارد به شکلی که به ترتیب دانش‌آموختگان، دانشجویان و استادان از وضعیت موجود رضایت کمتری دارند.
وی در ادامه به ارائه گزارش ارزیابی ۵ دانشگاه مجری مقطع کارشناسی‌ارشد فرش در شاخص‌های مطالعه شده پرداخت و گفت: در بین نظرات پاسخ‌دهندگان از دانشگاه‌های مجری تفاوت محسوسی وجود ندارد و شاخص‌ها در هر یک از ۵ دانشگاه کمتر از حد متوسط است که ضروری است مسئولان با توجه به کیفیت، شرایط و امکانات در مسیر توسعه کمی و کیفی این رشته و مقطع گام بردارند.
در پایان این نشست برخی از حاضران به بیان نظرات و پرسش‌های خود پرداختند.
گفتنی است دکتر میرزاامینی از دانش‌آموختگان فرش در مقطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد است که پایان‌نامه دکتری خود را با موضوع ارزشیابی مقطع کارشناسی‌ارشد فرش انجام داده و تاکنون چندین مقاله در این موضوع منتشر کرده است.



نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net |پایان پیام

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code