دسته بندی : حاج مقصود فراش19/09/05

در باب توانمندی ویژه رئیس مرکز ملی فرش ایران در تحریف تاریخ | نمایشگاه سالانه فرش هیچ فایده‌ای هم که نداشته باشد، فرصت خوبی است برای دیدار دوستان و چاق سلامتی با رفقای قدیمی. همین هم کم بهانه‌ای نیست برای اینکه حاج مقصود ر به پایتخت بکشاند. این شد که با آریا زدم به جاده و راهی تهران شدم.

نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net | حاج مقصود فراش تقدیم می‌کند: تاریخ فرش از من شروع می‌شود!

در باب توانمندی ویژه رئیس مرکز ملی فرش ایران در تحریف تاریخ


نمایشگاه سالانه فرش هیچ فایده‌ای هم که نداشته باشد، فرصت خوبی است برای دیدار دوستان و چاق سلامتی با رفقای قدیمی. همین هم کم بهانه‌ای نیست برای اینکه حاج مقصود ر به پایتخت بکشاند. این شد که با آریا زدم به جاده و راهی تهران شدم.
در نگاه اول نمایشگاه تقریبا همان وضعیت همیشگی را داشت و تغییر و تحول خاصی در هیبت و سیمای کلی نمایشگاه دیده نمی‌شد. ما فرشی‌ها معمولاً خیلی هم به حواشی کاری نداریم. اگر بازار خوب باشد از نمایشگاه راضی هستیم و اگر بازار خراب و کساد باشد هر چه فریاد داریم بر سر نمایشگاه و برگزارکنندگانش می‌کشیم.
اما از کلیات که بگذریم، توی جزئیات تفاوت‌های واضحی به چشم می‌آمد. مثلاً تو سال‌های قبل ترنج جانم و رفقای دانشجوش از اینکه مرکز ملی فرش به دانش‌آموخته‌های فرش در جوار سالن خودش غرفه می‌ده و فضای مناسبی براشان ایجاد می‌کنه که بتونن به بازار کار وصل بشن و کسب‌وکار ر تجربه کنن خیلی خوشحال بودن؛ اما امسال دیدم و شنیدم که توی دقیقه نود یک سالن پرت ر بهشان دادن که تازه بعد از افتتاح نمایشگاه غرفه‌هاش آماده شدن و توی گرمای شهریور خبری هم از تهویه و سرمایش توی اون سالن نبوده!
یا مثلا دیدم که توی همین سالن یک غرفه معمولی با چار تا میز و صندلی به نام مرکز ملی فرش درست کرده بودن که من ر یاد غرفه‌هایی می‌انداخت که زمان جنگ و تو دهه شصت این‌ور و اون‌ور تو نمایشگاه‌های مختلف درست می‌کردیم. درحالی‌که تو چند سال قبل متولی فرش یک سالن درست و حسابی ر می‌گرفت و اتفاقات مختلفی ر توش به نمایش در می‌آورد که به قول امروزی‌ها کلاس بالا و تیشان فیشان بود و آبروی فرش ر جلوی خارجی‌ها و مقامات و مهمون‌های مختلف حفظ می‌کرد و مردم عادی ر هم مجذوب فرش می‌کرد.
توی اون سالن هم فرایند تولید فرش ر نشون می‌دادن تا بازدیدکننده‌ها با مراحلی که تولید فرش طی می‌کنه و زحماتی که براش کشیده می‌شه آشنا بشن، هم فرش‌های برتر ر به نمایش درمی‌آوردن، هم برای آشنایی بچه‌ها با فرش فضایی به عنوان «فرش و کودک» درست می‌کردن، هم هماهنگی فرش و دکوراسیون ر نشون می‌دادن که اسمش ر گذاشته بودن «فرش و مان» و هم خیلی کارهای دیگه.
یا مثلاً دیدم امسال رئیس مرکز ملی فرش ایران رفته توی یکی از سالن‌های تشریفاتی نمایشگاه بین‌المللی مستقر شده و به جای سرکشی دائمی به سالن‌ها و نشستن پای درددل فرشی‌ها، فقط از مهمون‌های خاص پذیرائی می‌کنه و فوقش با همون مهمون‌ها از یکی دو تا از سالن ها بازدید می‌کنه.
یا مثلاً فهمیدم که تجار خارجی که به نمایشگاه آمدن از همه سال‌های قبل کمتر بوده و اغلب همکارها از این موضوع دلخور بودن.
یا مثلاً فهمیدم که برای نمایشگاه امسال از تبلیغات خارجی که اصلاً خبری نبوده و تبلیغات داخلی هم به چند تا بیلبورد و تعداد محدودی آگهی تو صداوسیما منحصر شده و خب طبیعیه وقتی تبلیغ نباشه مردم از این نمایشگاه باخبر نمی‌شن و نمایشگاه بدون بازدیدکننده می‌مونه.
از این مثال‌ها که البته زیاده و رفقای ما هم دلخوری‌هاشان کم نبود؛ اما آتش وقتی فوران کرد که خانم رئیس مصاحبه کردن و گفتن که «هیچ سالی استقبال از نمایشگاه فرش دست‌باف به اندازه امسال نبوده است»!
کسادی بازار و کم تعداد بودن مشتری‌ها و ضعف‌های نمایشگاه تا وقتی قابل تحمله که نیش و کنایه تو کار نباشه ولی وقتی به جای همراهی و مساعدت و عذرخواهی از ضعف‌ها، اینجوری مصاحبه می‌شه، داغ دل فرشی‌ها تازه می‌شه.
توی غرفه یکی از رفقا نشسته بودیم و چایی‌مان ر می‌نوشیدیم که یکی توی گوشی موبایلش این مصاحبه ر نشونمان داد. تو همین مصاحبه فرموده بودن که «فرش دست‌باف کشورمان هم به لحاظ داخلی و هم به لحاظ خارجی نسبت به بقیه کالاها وضعیت خوب و مناسبی دارد.» نگم که چه حرف‌هایی بر زبان رفقا جاری شد ولی همین‌قدر بگم که خودم چی گفتم. من گفتم که خانم رئیس لیسانس تاریخ داره و لابد به همین دلیل خوب بلده تاریخ ر تحریف کنه!
نمی‌دونم ایشون چند تا از بیست‌وهشت دوره نمایشگاه فرش ر دیده که حالا مدعی شده هیچ سالی استقبال به اندازه امسال نبوده ولی حدس می‌زنم خانم رئیس فکر می‌کنه تاریخ فرش از دوره مدیریت خودش آغاز می‌شه!
آخه این دست اظهارنظرها و تحریف‌های تاریخی از سمت ایشون کم نبوده بلکه اصلاً به یک عادت تبدیل شده!
مثلاً قبل از برگزاری همین نمایشگاه توی نشست خبری گفته بودن که چهار تا از بزرگ‌ترین فرش‌های دنیا تو نمایشگاه رونمایی خواهد شد! که ما ندیدیم!
یا مثلاً گفته بودن «امسال برای اولین بار تمامی سالن‌های نمایشگاه بین‌المللی تهران در اختیار فرش دست‌باف است». انگارنه‌انگار که نمایشگاه صنایع‌دستی هم هم‌زمان توی بعضی از سالن‌ها در حال برگزاری بود و خب برخی از سالن‌ها هم کلاً زیر پوشش نبود!
یا مثلاً تو همین نشست خبری گفته بودن «با هماهنگی مجلس، بودجه‌ای معادل ٣ برابر بودجه سال قبل برای بیمه تامین اجتماعی تخصیص یافت»! و با آن‌که نصفی از سال گذشته و کسانی که از بودجه و الزاماتش سر در میارن بارها به ایشان متذکر شدن که در اشتباه هستید و بودجه را بد فهمیده‌اید و معنای تخصیص را نمی‌دانید، مرغ خانم همچنان یک پا دارد و هی با وعده سر خرمن می‌خواهند دل بافندگان را به بیمه شدن خوش کنند!
یا مثلاً بارها تو مصاحبه‌های مختلف تعداد غرفه‌های نمایشگاه ر ۸۵۰ تا اعلام کردن درحالی‌که مجری نمایشگاه تقریبا صد تا کمترش ر اعلام کرد!
یا مثلاً بارها این نمایشگاه ر «بین‌المللی» عنوان کردند درحالی‌که نمایشگاه فرش تهران بین‌المللی نیست و هیچ تولیدکننده خارجی اجازه داشتن غرفه ر توی این نمایشگاه نداره!
اصلاً کمی قبل‌تر و موقع برگزاری نمایشگاه فرش تبریز هم سر کار خانم کلی تحریف تاریخ به ما جماعت فرش تحویل دادن. مگر نگفتن نمایشگاه در حد و اندازه و استانداردهای دموتکس آلمان برگزار می‌شه؟ (که همه می‌دونستن یک شوخی نچسبه!). مگه نگفتن اولین باره که یک رئیس‌جمهور تو نمایشگاه فرش حاضر می‌شه؟ (که تصاویر حضور مرحوم رفسنجانی موقع ریاست جمهوریش تو نمایشگاه فرش منتشر شد!). مگه نگفتن فرشی که در تبریز رونمایی شد بزرگ‌ترین فرش دنیاست؟ (که نبود و بعد خود فرشی‌های تبریز توضیح دادن که از نظر ابریشمی بودن و یکپارچه بافته شدن بزرگ‌ترینه). مگه نگفتن سامانه سجاف ر برای اولین بار رونمایی می‌کنیم (که قبلاً تو سال ۹۶ رونمایی شده بود!). مگه نگفتن تفاهم‌نامه‌های استانی بین مرکز ملی فرش و استانداران برای اولین بار در تاریخ فرش در حال انعقاد است؟ (درحالی‌که چند رئیس قبلی مرکز ملی فرش هم هر کدام چندین تفاهم‌نامه با استاندارها امضا کرده بودن!) مگه نگفتن….؟
به هر حال من که چایی نباتم ر سر کشیدم و به رفقا از قول خانم رئیس گفتم: «من به پشتوانه لیسانس تاریخم تاریخ را تحریف می‌کنم»!



نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net |پایان پیام

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code