دسته بندی : حاج مقصود فراش19/08/07

حاج مقصود تقدیم می‌کند: وعده می‌دهم؛ پس هستم! بازار فرش این روزها خیلی تعریفی نیست. هرازگاهی مشتری می‌آید و فرشی ورق می‌زند و می‌رود. ناشکری نمی‌کنیم. خرید و فروش هست ولی خب رونق دندان‌گیری ندارد.

نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net | حاج مقصود تقدیم می‌کند: وعده می‌دهم؛ پس هستم!

نگاهی به وعده‌های نافرجام خانم رئیس


بازار فرش این روزها خیلی تعریفی نیست. هرازگاهی مشتری می‌آید و فرشی ورق می‌زند و می‌رود. ناشکری نمی‌کنیم. خرید و فروش هست ولی خب رونق دندان‌گیری ندارد.

دیروز توی حجره به جای مگس پراندن با حضرت حافظ خلوت کرده بودم که به این بیت رسیدم:

پیر پیمانه‌کش من که روانش خوش باد

گفت پرهیز کن از صحبت پیمان‌شکنان

این ذهن سیال ما هم راه افتاد به این طرف و آن طرف که مصداق این پیمان‌شکنان ر پیدا کنه. از در و همسایه تا فک و فامیل. هی توی ذهن خودمان مرور کردیم که چه کسانی چه وعده‌هایی دادن و بعد خلف وعده کردن. متاسفانه نمونه‌هاش هم کم نبود! چه تو فامیل و آشناها چه توی همکارها. حالا بعضی‌هاش ر می‌شه موجه فرض کرد و برای هر کس ممکنه استثنائاً بعضی وقت‌ها بدقولی پیش بیاد. نمونه‌اش بنده خدا کبلایی رسول که همیشه به خوش‌قولی معروفه. ولی این بار وقتی سراغ فرش‌هایی ر که بهش سفارش داده بودم گرفتم، گفت بافنده‌اش مریضی صعب‌العلاج گرفته و دستش به کار نمی‌ره؛ اما بعضی از خلف وعده‌ها انگار به عادت تبدیل شده و ضررش هم فقط به یک نفر و دو نفر نمی‌رسه بلکه جماعت زیادی ر تحت‌تاثیر قرار می‌ده.

حالا از دور و بری‌ها و موارد جزئی می‌گذرم، ولی از خلف وعده مسئولان و بالانشین‌ها نمی‌شه راحت گذشت. مخصوصاً اگه مسئولش تو حوزه فرش باشه. معلومه دیگه می‌خوام از خانم رئیس مرکز ملی فرش بنویسم. فرشته خانم دستپاک همنام دختر خودمه به همین لحاظ همیشه با‌بهانه و بی‌بهانه ذکرش تو خانه ما است.

ایشون دست به وعده دادنش حرف نداره! اصلاً انگار به قول ترنج جانم فقط با وعده دادن بلده ابراز وجود کنه. از وعده رفع تحریم فرش تا وعده برگزاری نمایشگاه فرش تو جزیره کیش، از وعده تبلیغات گسترده برای فرش تا وعده شناسنامه‌دار کردن فرش، از وعده تهاتر فرش با واگن تا وعده جایگزین شدن فرش به جای نفت، از وعده اجرای نمایشگاه فرش تبریز در حد و اندازه‌های دموتکس تا وعده بیمه ‌شدن یک میلیون نفر قالی‌باف در سال ۹۸،…

وعده‌هایی که خیلی به صبر و دندون رو جگر گذاشتن برای اثبات توخالی بودنشان نیازی نبود و از همان اول اهل فن و صاحب‌نظرهای فرش مملکت می‌فهمیدن این شعارها و وعده‌ها با این سبک و سیاق برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری اصلاً پشتوانه‌ای نداره.

قبلاً درباره توخالی بودن بعضی از این وعده‌ها چیزهایی نوشته بودم. مثل ماجرای «استراتژی تهاتری» که درباره وعده تهاتر فرش با کالاهای وارداتی از جمله واگن‌های چینی بود و از اول معلوم بود که شدنی نیست. یا مثل ماجرای برگزاری نمایشگاه فرش تو جزیره کیش که به اسم «کوچه بن‌بست کیش» درباره‌اش نوشتم و رخدادی بود که اجرا نشد و خوب هم شد که نشد!ی

گل‌سرسبد این وعده و وعیدها هم که بیمه شدن یک میلیون نفر قالی‌باف در سال ۹۸ (!) بود و الان که نصف سال گذشته هیچ خبری از تحقق این وعده نیست. (نگاه کنید به مطلب «وعده‌های پوچ برای بیمه قالی‌بافان»)

این آخری هم که وعده برگزاری نمایشگاه بین‌المللی (!) فرش تبریز در حد و قواره و استانداردهای دموتکس هانوور بود که بازم از اون شوخی‌های زشت از کار دراومد. اسم نمایشگاه ر بدون شرکت غرفه‌دارهای خارجی بذاریم بین‌المللی، خیلی راحت شروع نمایشگاه ر یک روز به تأخیر بندازیم، تعدادی از تجار و بازدیدکننده‌ها ر به خاطر حضور رئیس‌جمهور پشت درهای بسته نگه داریم، مجموعه‌ای از خدمات جنبی ضعیف و تهویه نامناسب ر ردیف کنیم و از استانداردهای دموتکسی حرف بزنیم! شما اگه بیل زن بودین که باغچه نمایشگاه تهران ر درست و حسابی بیل می‌زدین!

خانم رئیس! تا قبل از اینکه شما رئیس بشین، دخترم فرشته نماد خوش‌قولی بود تو خانواده فرشی ما؛ اما حالا هر وقت بخوایم سربه‌سرش بذاریم و حرصش ر در بیاریم، تا بخواد قولی بده یا مسئولیت کاری ر بپذیره از شما مایه می‌ذاریم. اما از شوخی که بگذریم، شما هم جای دختر من. پیغمبر خدا خلف وعده ر نشونه نفاق دونسته. خوب نیست که هی وعده‌های توخالی و دل‌خوش‌کنک به مردم بدین.

یا مکن وعده چون نخواهی کرد

یا وفا کن به هر چه می‌گویی‌


نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net |پایان پیام

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code