دسته بندی : حاج مقصود فراش18/12/28

حاج مقصود فراش تقدیم می‌کند: استراتژی تهاتری! در باب رونمایی از استراتژی صادراتی فرش در برابر واگن | نقل کرده‌اند که قاضی مردی رِ به هزار ضربه شلاق محکوم کرد. مرد فریاد برآورد که: جناب قاضی! یا نمی‌دانی شلاق چیست یا نمی‌دانی هزار چقدر است! چرا به این نقل اشاره کردم؟ عرض خواهم کرد.

نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net | حاج مقصود فراش تقدیم می‌کند: استراتژی تهاتری!
در باب رونمایی از استراتژی صادراتی فرش در برابر واگن


نقل کرده‌اند که قاضی مردی رِ به هزار ضربه شلاق محکوم کرد. مرد فریاد برآورد که: جناب قاضی! یا نمی‌دانی شلاق چیست یا نمی‌دانی هزار چقدر است!
چرا به این نقل اشاره کردم؟ عرض خواهم کرد.
اول عرض کنم که چند صباحی دندان به جگر گرفتم و زبان به کام کشیدم و قلمم رِ غلاف کرده بودم. علت‌هایش هم بسیار بود؛ اما مهم‌تر از همه این‌که گلابتون خانم انذار داده بود که بعد از مدت‌ها یک خانم به ریاست مرکز ملی فرش ایران رسیده و نبینم که با قلمت بخواهی پایه‌های صدارت ایشان رِ خدای نکرده سست کنی و دنبال دردسر بگردی! بازار فرش که الحمدلله بدک نیست و همکارهات مشغول کسب‌و‌کارن. شما هم سرت تو لاک خودت باشه. ترنج جانم هم دم‌به‌دم گلابتون خانم داده بود که باباجون! اگر در تایید خانم رئیس و با نگاه مثبت می‌نویسی بسم‌الله. ولی اگر قراره بازم منتقدانه قلم بزنی فعلا دست نگه‌دار!
خب! سری که درد نمی‌کنه رِ دستمال نمی‌بندن! من هم صبر پیشه کردم.
اما خب بعضی جاها صبر ایوب باید عمر نوح هم کنارش باشه که ما نداریم. بعضی جاها کار اونقدر بیخ پیدا می‌کنه که راست و ریست کردنش به این سادگی‌ها نیست. مثل همین صحبت‌های اخیر خانم رئیس که نقل محافل و تیتر جریده‌ها شده.
فرمودن که استراتژی جدید مرکز ملی فرش برای رونق صادرات فرش ایران تهاتر فرش با کالاهای وارداتی از جمله واگن‌های چینی خواهد بود!
حالا معلومتان شد چرا نقل قاضی و هزار ضربه شلاق رِ اول این مطلب آوردم؟
خواهر محترم! شما یا نمی‌دانید استراتژی چیه یا نمی‌دانید تهاتر چیه یا فرش ر نمی‌شناسین یا از وضعیت تحریم بی‌خبرید یا… شاید هم ما رِ گرفتین!
وقتی می‌فرمایید «استراتژی» آدم یک برنامه کلی و همه جانبه تو ذهنش میاد که نقاط ضعف و قوت ما ر فهرست کرده و فرصت‌ها و تهدیدها ر هم احصا کرده و از دل این‌ها نسخه درمانی کاملی درآورده! ولی وقتی بعد از استعمال لغت دهن پرکنی مثل استراتژی فقط به تهاتر فرش و واگن می‌رسید آدم شک می‌کنه که معنی استراتژی رِ فهمیده باشید.
حالا البته دعوای لغتی که نداریم. اصل ماجرا از نظر عقل ناقص بنده زیر سواله. ما که تحریم ندیده نیستیم. قبلا هم تحریم ر هم برای فرش و هم برای چیزای دیگه تجربه کردیم. وقتی ما ر تحریم می‌کنن، حتی کشورهایی که ادعای دوستی با ما ر دارن برامان گربه می‌رقصونن. مگر یادتان نیست؟ همین چینی‌های دوست و برادر تو تحریم‌های قبلی فرصت ر غنیمت شمردن و در برابر نفتی که بهشان می‌دادیم هر چه جنس بنجل و آشغال داشتن زورکی به خورد ما می‌دادن.
یعنی که تو شرایط تحریم ما در موقعیت شرط گذاشتن و طاقچه بالا گذاشتن نیستیم. نفتمان ر که بخرن باید در ازای پولش -که نمی‌تونن بهمان برگردونن- کالا بدن. اونا هم هر کالایی ر با هر قیمتی و هر شرایطی که خودشان بخواهند به ما تحمیل می‌کنن. حالا فکر کن قرار باشه شرط براشان بذاریم که فرشمان ر هم باید روی نفتمان زورکی ببرین!
حالا فرض محال که محال نیست! فرض کن قبول کردن فرش از ما ببرن. خب دولتشان این ر قبول می‌کنه؛ اما بخش خصوصی‌شان که تولیدکننده واگن و کوفت و زهرماره هم این ر قبول می‌کنه؟ دولت چین می‌تونه بخش خصوصیش ر مجبور کنه وقتی به ما واگن تحویل می‌ده به جای پول از ما فرش برداره؟! با کدوم زورمان باید این ر بهشان تحمیل کنیم که به جای پول و نفت از ما فرش بگیرن؟ به عقل ناقص من که از محالاته!
بازم فرض محال که محال نیست. فرض کنیم ما گفتیم و اون‌ها هم قبول کردن و دولت و بخش خصوصی چین همگی لبیک گفتن تا گرهی از مشکلات ما باز کنن و بتونیم توی شرایط تحریم از این طریق صادرات فرش ر رونق بدیم. قراره چه فرشی تولید بشه؟ این فرش‌ها کجا و با کدوم کارفرما و توی کدوم کارگاه‌ها و در چه زمانی تولید می‌شه؟ قبول دارید که قرار نیست چینی‌ها همین‌جور فله‌ای راه بیفتن تو بازار فرش و انبارهای ما فرش جمع کنن و قطعا اگر قرار به همچین تهاتری باشه سفارش‌های مشخص با کاربری‌های معینی خواهند داشت. به اینهاش فکر کردین؟
بیش از این نمی‌خوام دردسرتان بدم ولی این ایده خوشگل و ترگل و ورگل فقط برای دهن پرکردن جلوی رسانه‌ها خوبه و اصلا عملیاتی نیست. پس الکی داغ ما جماعت فرشی ر تازه نکنین و حرف‌های دل خوشکنک نزنین. وگرنه مجبورم بگم که یا فرش ر نمی‌شناسین یا تفاوت بخش خصوصی و دولتی ر نمی‌دونین یا با مقتضیات دوره تحریم آشنا نیستین یا با مفهوم استراتژی غریبه‌اید یا… یا هم که ما ر گرفتین!
حالا بماند که خانم رئیس این بحث ر جدا از چین درباره سوئد و روسیه هم مطرح کردن و نمی‌دونم چه قرابت و محور مشترکی بین این‌ها هست؟!
اما از ما گفتن بود. این به زعم ایشان استراتژی، لقلقه زبان چند روزه است و فرجامی نخواهد داشت.
این خط و این نشان! اگر جز این بود و از این طریق رونقی به صادرات فرش ایران داده شد من هم به حکم ادب و انابه پای ایشان ر می‌بوسم هم برای همیشه کار فرش ر می‌بوسم و می‌ذارم کنار!



نشریه فرش دستباف ایران طره | TORREH.net |پایان پیام

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code