دسته بندی : اخبار طره20/07/14

در سالن جلسات قوه قضائیه که با توجه به پرکاری رئیس جدید این قوه بارها و بارها در قاب تصویر عکاسان و خبرنگاران رسانه‌ها و ازجمله صداوسیما قرار می‌گیرد، موکتی بدرنگ و نازیبا مفروش شده است که تفاوت رنگی آن در بخش‌های مختلف نیز مشهود است.

نشریه فرش دستباف ایران طره| TORREH.net |تصاویری که از سالن جلسات قوه قضائیه منتشر می‌شود زیبنده و پسندیده نیست.


ثبت فرش دست‌باف ایرانی در قاب رسانه‌ها می‌تواند در اذهان مخاطبان داخلی و خارجی به ماندگارسازی و تثبیت این میراث کهن سرزمین ما یاری برساند و در ساخت و پرداخت برند کشور مؤثر باشد.
برای نمونه شاهدیم که در همین همسایگی کشورمان، کشور ترکمنستان چگونه از فرش ترکمن و نقشمایه‌های آن برای تصویرسازی رسانه‌ای بهره می‌جوید و نه تنها نقشمایه‌های ترکمنی را بر پرچم خود حک کرده است، بلکه در هر آیین و مراسم رسمی اغراق گونه به استفاده از فرش‌های دستباف ترکمنی می‌پردازد. چنین رویکردی که در دایره ساخت و تقویت برند ملی و نیز دیپلماسی هنری تعریف می‌شود، دارای کارکردهای موثر و هنری، فرهنگی و اجتماعی است و از همین روست که در امر تبلیغات نیز بر همین شاخصه تاکید فراوانی شده است.
بارها شاهد بوده‌ایم که علاقه‌مندان و فعالان فرش ایرانی بر حضور فرش در صحنه‌آرایی برنامه‌های تلویزیونی، فیلم‌ها و سریال‌ها و نیز آیین‌های رسمی اصرار داشته‌اند که شوربختانه این مهم اغلب با غفلت و عدم همراهی متولیان امور مواجه بوده است.
حضور فرش دست‌باف ایرانی در دکور نهادهای حاکمیتی و آیین‌های رسمی افزون‌بر کارکردهای بصری و جذابیت تصویری، می‌تواند معرف پیشینه تاریخی و هویتی ایران و پیوند مستحکم آن با هنر کهن و ارزشمند فرش باشد و از سوی دیگر می‌تواند نشانگر ارزش و اهمیتی که مجموعه حکومت برای این هنر-صنعت ارجمند قائل‌اند که هم هنری دیرین است و هم تولیدی ملی. هم جنبه های اشتغالزایی پررنگ دارد و جمع فراوانی از قالی‌بافان را به خود مشغول داشته است و هم در بحث صادرات غیرنفتی صاحب کرسی و ادعاست.
پیش از این و در اردیبهشت‌ماه سال ۹۴ بود که وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور از او خواست تا دستگاه‌‌های دولتی را ملزم به استفاده از فرش در تزیین و صحنه‌آرایی مراسم رسمی کشور و محل دیدارهای رسمی کند که پس از آن نیز اقدامات مطلوبی به انجام رسید. (لینک به مطلب طره)
این روزها اما تصاویری که از جلسات و همایش های قوه قضائیه در رسانه ها منتشر می شود از زاویه نگاه فعالان فرش ایران و اهالی هنر آزاردهنده است.
در سالن جلسات قوه قضائیه که با توجه به پرکاری رئیس جدید این قوه بارها و بارها در قاب تصویر عکاسان و خبرنگاران رسانه‌ها و ازجمله صداوسیما قرار می‌گیرد، موکتی بدرنگ و نازیبا مفروش شده است که تفاوت رنگی آن در بخش‌های مختلف نیز مشهود است.
شاید استفاده از این موکت تنها از منظر «پرهیز از تجمل‌گرایی» توجیه داشته باشد، ولی از چندین منظر دیگر ناموجه است. این موکت ناخوشایند فاقد هرگونه جذابیت بصری است. هیچ ارتباطی با فرهنگ و هنر و سبک زندگی ایرانی و اسلامی ندارد و پیام‌رسان ارزنده‌ای برای مخاطبان داخلی و خارجی نیست.
اگر به جای این موکت نازیبا از فرش دست‌باف ایرانی بهره گرفته می‌شد، افزون‌بر زیبایی بصری، پیام‌های متعددی نیز به مخاطبان ارسال می‌شد که بدانند همچنان باور به فرش ایرانی در مجموعه حکومت وجود دارد، همچنان هنر زنان و مردان این سرزمین ارزنده است، همچنان حمایت از تولید ملی و اشتغال فعالان این هنر-صنعت در خور توجه است، همچنان…
در جایی که حتی رهبری نیز در حسینیه امام خمینی(ره) با احترام به هنر این سرزمین بر «زیلو» قدم می‌گذارند، متوسل شدن به بهانه احتمالی تجمل‌زدایی و ساده زیستی در پشت کردن به هنر و صنایع‌دستی ایرانی و پناه بردن به موکتی نازیبا شایسته و پذیرفتنی نیست.
ازاین‌رو از جناب قاضی القضات انتظار می رود از مجموعه تشریفات قوه قضائیه بخواهند تا با فرش دست‌باف ایرانی مهربانی پیشه کنند و چشمان مخاطبان را محترم بشمارند.


نشریه فرش دستباف ایران طره| TORREH.net | پایان پیام

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code